459030609_916054270563173_4338647910330982425_n

Ще рік тому, ми, Благодійний фонд “Фонд громад “РІДНЯ” та коаліція волонтерських організацій, не знали як ефективно буде працювати міська програма “Сприяння розвитку волонтерства” у Стрийський громаді. Депутати повірили в нас, прийняли на сесії таку програму. І ось за рік ми побачили її ефективність. Від сприяння налагодженню виробництва волонтерами дронів, нагородження активних лідерів волонтерських спільнот, до недавніх польових навчань.

Сьогодні, майже два десятки волонтерів фонду “Рідня”, відклали свої буденні турботи та виїхали на полігон, щоб під проводом досвідчених інструкторів навчитися управляти дронами, пізнати структуру сучасних українських військових підрозділів, вивчити озброєння стрілецького відділення і головне практично виконати цілий ряд бойових завдань. Ми, волонтери відчули результативність співпраці з місько радою через використання місцевої програми. Тепер запрошуємо інші волонтерські спільноти скористатися можливостями Стрийської міської ради та провести польові навчання для волонтерів, щоб пригадати, навчитися та бути готовими дати відпір агресору.

 

Неможливо не згадати офіцерів, котрі щиро поставилися до волонтерського запиту, підполковник Степан Вега від добровольчого батальйону Стрий-1 та представники зведеної стрілецької бригади. Вони стали для волонтерів чудовими інструкторами та надійними організаторами цих польових навчань.Після приїзду з полігону ми отримали багато дзвінків, щоб організувати подібні навчання ще. Ми готові, зголошуйтеся, як набеоремо чоту добровольців – зразу відправимося здобувати/пригадувати необхідні під час війни навики.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *